Főszerepben a Konyhakiállítás sztárja: az édesburgonya !!!

Főszerepben a Konyhakiállítás sztárja: az édesburgonya
Fitnesz pizza, fánk, smoothie, kávéturmix, vörösboros ragu, hamis lila „gesztenyepüré” – mind, mind édesburgonyából. Nem tévedés, ugyanis az édesburgonya sokkal több, mint a hagyományos burgonyát helyettesítő köret. A Konyhakiállításon debütál az ezerarcú édesburgonya, melyből isteni előétel, főétel, köret és desszert egyaránt készíthető.
A narancssárga, lila és fehér színű zöldségfélének a tengerentúlon komoly hagyománya van, itthon viszont közel sem annyira ismert. A Konyhakiállításon, egy látványos főzőshow keretében mutatkozik be az „Édesburgonya – több mint köret” című receptkönyv, mely megannyi alternatívát nyújt az édesburgonya változatos és nem utolsó sorban ízletes elkészítésére.
„Az édesburgonyát jó pár éve fogyasztom, és sokak étrendjébe beleillesztem, amikor valaki az edzés mellet táplálkozási tanácsot is kér. Úgy gondolom, a legtöbb ember már hallott az édesburgonyáról, de a felhasználása még elég egyoldalú. A Kovács Andrással közösen készített új receptkönyvemmel ebben szeretnék segíteni. A Konyhakiállításon is meghökkentő, de annál finomabb édesburgonyás ételeket kóstolhatnak az érdeklődők. Bízom benne: sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy kísérletezzenek és isteni fogásokat készítsenek ebből a különleges zöldségből” – mondja Czanik Balázs, a Capoeira Aerobik megalkotója.
A népszerű edző Kovács Andrással, az édesburgonya legnagyobb hazai szakértőjével és Makk Norbert séffel hónapokon át finomította a mennyei fogások receptjeit.
„Hosszú évek óta foglalkozom a bio édesburgonya termesztésével, így pontosan ismerem ezt a csodálatos zöldségfélét. Amellett, hogy az édesburgonya nagyon finom, tele van vitaminnal és ásványi anyaggal (C-, B2-, B6-, D -, E-vitamin, kálium, réz, vas, magnézium, cink, foszfor, mangán). A legfontosabb pedig, hogy alacsony a glikémiás terhelése, vagyis nem emeli meg hirtelen a vércukor szintet, tehát nem terheli a szervezetet. A bio termesztésnek köszönhetően nálunk megmarad az édesburgonya eredeti organikus ízvilága, hiszen nem használunk kémiailag előállított növényvédőszereket, csupán természetből származó növényi kivonatokkal és élő organizmusokkal védjük növényeinket. Emiatt nem csak finomabb, de egészségesebb is a termésünk. Czanik Balázzsal készített receptjeink igazán különleges ízélményt visznek a tányérra” – hangsúlyozza Kovács András.

Ha tetszett, osszd meg / Share if you like