Külföldi fitness tábor Maldiv-Sri Lanka

SRI LANKA

Ha létezik paradicsomi és egzotikus sziget, ahol csodálatos vadvilág, mesés, pálmafák szegélyezte tengerpartok, lenyűgöző hegyek, teraszos rizsföldek, bársonyos teaültetvények, varázslatos városok és több mint 2000 év történelmének szent helyei váltják egymást sűrű egymásutánban – hát Srí Lanka az! Alakja könnycsepphez hasonlít, mely India „arcáról gördül” az Indiai-óceánba. Srí Lanka a sok szépség mellett azért is tökéletes úti cél, mert kis alapterülete miatt látnivalói könnyen felfedezhetők egy rövidebb utazással is, nyolc UNESCO világörökségi helyszíne és számtalan nemzeti parkja csoda, hogy elfér el kicsiny területén.

MALDÍV-SZIGETEK 

Az Indiai-óceán legszebb gyöngyszeme, mely Sri Lankától délnyugatra, az Egyenlítő közelében helyezkedik el, a Maldív-szigetek. Utazás a legvarázslatosabb egzotikum birodalmába! A Maldív-szigetek bármelyik csücskét is választja, biztosan feledhetetlen élményben lesz része: hiszen ez nem csak ideális nyaralóhely, de búvárparadicsom, sőt, a szerelmesek búvóhelye is.

TERVEZETT PROGRAM

1. nap Elutazás Budapestről átszállással, menetrendszerinti járattal Colomboba. 

2. nap Érkezés a Bandaranayake Nemzetközi repülőtérre, ahol partnerünk képviselője várja utasainkat, majd transzfer Negomboba a szálláshelyünkre

Éjszaka Negombo 3* szállodájában

3. nap A reggelit követően meglátogatjuk a Pinnawala elefánt árvaházat, ahol a látogatóknak lehetőségük van közelről látni az elefántokat. Ha szerencsénk van még elefántetetést is láthatunk. Következő állomásunk a Dambulla-i barlangtemplomok, ahol csodálatos freskókat tekinthetünk meg. Az ország legnagyobb barlangkomplexuma a világörökség részét képezi.

Éjszaka Dambulla, Sigiriya vagy Habarana 3* szállodájában

4. nap A szállodai szobák elhagyását követően megmásszuk Sigiriyaban agránit sziklára épült oroszlános sziklaerődöt, aminek a tetején a lenyűgöző panoráma mellett a korábbi királyi palota romjait csodálhatjuk meg. Délután ellátogatunk és megtekintjük a világörökség részét képező korábbi királyi fővárost Polonnaruwát.

Éjszaka Sigiriya vagy Habarana 3* szállodájában.

5. nap A reggelit és a fűszerkert meglátogatását követően elutazunk Kandybe, amely a buddhizmus egyik szent helye és Sri Lanka kulturális központja. A fog temploma és a hozzákapcsolódó épületei az Unesco világörökségének része. A templom bejárását követően egy srilankai táncok bemutatóját tekintjük meg.

Éjszaka Kandy 3* szállodájában.

6. nap A reggelit követően egy egzotikus gyönyörű, szerpentines útra indulunk a 2000 m magasan fekvő Nuwara Eliyaba. Az út során szebbnél szebb teaültetvényeket látunk és közben egy teagyárban megkóstolhatjuk a teákat vagy megismerkedhetünk a gyártási folyamatokkal.

Éjszaka Nuwara Eliya 3* szállodájában.

7. nap Nuwara Eliyaból hosszú úton transzfer a repülőtérre majd elutazás Maléra menetrendszerinti járattal. Az érkezést követően transzfer hajóval a szállodába.

Éjszaka Maldív-szigeteken

8.-9. nap Szabadprogram, edzések, pihenés

Éjszaka Maldív-szigeteken

10. nap A reggelit követően a menetrendnek megfelelően transzfer a repülőtérre és elutazás a szigetekről.

11. nap Érkezés Budapestre a menetrendnek megfelelően Budapestre

FAKULTATÍV HOSSZABÍTÁS INDIÁBA

1. nap Reggel érkezés Delhi-be, transzfer a szállodába, csomagok elhelyezése. A szobákat 12:00 órától lehet elfoglalni. Városnézés Ó-Delhi-ben, melynek során megcsodálhatják kívülről az 1648-ban épített Vörös Erődöt, az egykori mogul hatalom jelképét. Nevét jellegzetes színű homokkőből épült falairól kapta. Felkeresik India legnagyobb mecsetjét, a Jama Masjid-ot. Ezután ellátogatnak Mahatma Gandhi emlékhelyéhez, a Raj Ghat-hoz. A városnézés Új-Delhi nevezetességeivel folytatódik. Ezt a negyedet angol gyarmatosítók tervezték és építették. Széles sugárutak, zöldellő parkok és elegáns épületek jellemzik. Délután fő látványosságaként az impozáns Qutab Minar tornyot tekintjük meg, Éjszaka Delhiben.

2. nap Reggeli után utazás Jaipurba. Érkezést követően délutáni városnézés helyszíne a City Palace, a maharadzsa lakhelye, mely különlegesen szép ötvözete a mogul és a hindu stílus építészetének. Bejáratánál található az 1728-ban alapított obszervatórium, a Jantar Mantar, melynek precíz műszerei ma is használhatóak. Szállás Jaipur-ban.

3. nap Reggelit követően Jaipur híres építményének, a csodálatos Amber Palotának meglátogatása. A palota épületei és termei lenyűgöző szépségűek. Egy fényképezés erejéig megtekintik a Hawa Mahal-t, az igazi keleti ízléssel épült Szelek Palotáját. Továbbutazás Agrába (6-7 óra)

Szállás Agrában

4. nap Reggeli után a csoport felkeresi Agra két szentélyét, a XVI. századi erődöt és a Taj Mahal-t, melyet a szerelem emlékművének is mondanak. India talán leghíresebb épületén 1630-tól 22 éven át 20000 munkás dolgozott. Az Agra-i Erőd és a Taj Mahal megtekintését követően továbbutazás Delhibe.

Szállás Delhiben.

5. nap A reggelit követően transzfer a repülőtérre és elutazás Budapestre egy átszállással.

Kedvezményes felnőtt részvételi díj: 659.000,-Ft/fő 2018 szeptember 30.-ig történő 30.000,-Ft-os előleg befizetésével!

További részletfizetési lehetőségek,gyermekárakról és az Indiai hosszabbítás kapcsán,  és bármely az utazással kapcsolatos bővebb információkért  keressétek bizalommal Dikter Bettit az Unitravel munkatársát!

Elérhetőség: 

Tel.:0613021295

Email: info@travelcenter.hu

 

Ha tetszett, osszd meg / Share if you like